Matematikspelen med inriktning mot matematiska spel för grundskolan

Startat av info@matematikspelen.se, 02 mar 2019 kl. 13:54:42

Föregående ämne - Nästa ämne

info@matematikspelen.se

https://matematikspelen.se/

I Matematikspelen för skolan kan ni tävla med er själv och andra om poäng, rankingen och medaljer.

Tävla mot andra om vem som har bästa rankingen, 1 är den bästa. Du samlar poäng genom att göra olika uppgifter. Som mest kan du få 25 poäng per spel om du har alla rätt och fem stycken stjärnor på det enskilda spelet. För varje spel du spelar så får du minst 1 poäng. Stjärnor på enskilda spel får du om du har minst 1 rätt.

Det finns olika sätt att samla medaljer till ditt medaljskåp på din sida. Ett sätt är att bli medlem hos matematikspelen och då få en bronsmedalj direkt, på detta sätt kan du endast få en medalj. Ett annat sätt är att få alla rätt på ett spel, då får du också en bronsmedalj, denna möjlighet har du hur många gånger som helst.

Ett tredje sätt att få en bronsmedalj är att slutföra tio spel, även denna möjlighet har du hur många gånger som helst. För att få en silvermedalj så behöver du spela fem spel med full poäng, för varje gång du lyckas få fem spel med full poäng så får du en ny silvermedalj.

När du har spelat ihop tio bronsmedaljer kan du byta till dem mot en silvermedalj. Om du vill kan du även byta en silvermedalj till tio bronsmedaljer. När du har fått tio silvermedaljer så kan du byta dem mot en guldmedalj. På samma sätt här kan du även byta en guldmedalj mot tio silvermedaljer.

Det finns tre typer av medaljer, guldmedalj, silvermedalj och bronsmedalj. Guldmedaljen är mest värd, medan bronsmedaljen är minst värd. Du kan samla så många poäng och olika medaljer som du vill och kan.

Medlemskapet är helt gratis och du kan vara med så länge du vill. Om du känner att du bara vill prova på att spela så är det möjligt. Kom bara ihåg att dina medaljer och poäng inte är sparade till i morgon om du inte är inloggad.

Spelen passar alla från Årskurs 2 till Årskurs 9 i grundskolan. Du kan spela på dator, platta eller telefonen när du vill.

https://matematikspelen.se/