Bäst i test: vitvaror och hushållsapparater

Startat av Konsumentinfo, 20 aug 2018 kl. 12:09:49

Föregående ämne - Nästa ämne

Konsumentinfo

Ska du köpa nya vitvaror? I så fall vet du säkert att marknaden är enorm, med hundratals olika modeller att välja bland, vare sig det gäller kylskåp eller tvättmaskiner. Lyckligtvis finns det bra webbplatser som hjälper dig att sålla bort överflödet och få fram de bästa alternativen, baserat på tester, expertrecensioner och användaromdömen. Det gör det enkelt att hitta de bästa vitvarorna från de bästa tillverkarna och eliminerar osäkerheten i att köpa en produkt blint.

Vi samlar testresultat och recensioner från många olika källor, som sedan går igenom vår speciella kalkyl för att rankas i topplistan. Alla tillverkare och märken är inkluderade i vår ranking, till exempel Siemens, Miele, AEG, Electrolux, Bosch, LG, Samsung, Whirlpool, Asko och Bauknecht.

Tvättstugan: hitta bäst tvättmaskin och torktumlare. När du väljer bland tvättmaskiner och torktumlare så är det viktigt att titta på el- och vattenförbrukningen, eftersom det är den viktigaste faktorn i driftkostnaden. Moderna tvättmaskiner med bra tvättmedel kan oftast tvätta rent i så lite som 30°C med en ganska liten mängd tvättmedel, så även om den är dyr att köpa så sparar man in pengarna i längden. Välj alltid en med energiklass A++ eller A+++. Se jämförelser och rankingar på https://tvattmaskin-test.se/ och https://test-torktumlare.se/

Rengöring: vilken diskmaskin är bäst? Vilken dammsugare är bäst? Det kan du få svar på via https://test-diskmaskin.se/ och https://test-dammsugare.se/ - Även här är det viktigt att titta på förbrukningen, men det är även värt att tänka på saker som kapaciteten, storleken och så vidare. När det gäller dammsugaren så kan du även välja mellan batteridrivna och sladdlösa dammsugare, robotdammsugare eller vanliga dammsugare.

I topplistan märker vi ut modeller som har fått utmärkelser som "bäst i test" eller "bra köp" av kända, pålitliga testpaneler och experter. Du får gärna skriva egna recensioner av dina vitvaror på våra sidor!